Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaburga eti ile yapılan çorbalardan biri "Kaburga Suyu Çorbası"dır 1.
Malzemeler:
- 8 bardak kaburga suyu 1;
- 1 küçük kâse didilmiş kaburga eti 1;
- 3 yemek kaşığı un 1;
- 1 adet limon 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 2 yemek kaşığı sade yağ 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı kuru nane 1.
Hazırlanışı:
- Tencerede kızdırılan yağda kavrulan unun üzerine önceden pişirilmiş kaburga eti eklenir 1.
- Kaburga etleri didilerek tencereye atılır, pişmeye yakın bir kâsede kırılan yumurta, limon suyu ile çırpılarak çorbanın terbiyesi yapılır 1.
- Bir tavada kızdırılan yağda pul biber ve nane kızartılıp çorbaya ilave edilerek servis yapılır 1.
Ayrıca, kaburga eti kullanılarak "Kaburga Çorbası" da yapılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: