Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, kabuklu deniz salyangozu yenebilir 3.
Deniz salyangozları, birçok ülkede ticari bir besin maddesi olarak yetiştirilir ve lezzetli bir protein kaynağı olduğu için sık sık tercih edilir 1.
Ancak, salyangoz tüketmeden önce kalp-damar hastalığı veya yüksek kolesterol gibi sağlık sorunları olan kişilerin mutlaka doktora danışması önerilir 1. Ayrıca, bilinçsizce toplanan salyangozların menenjit bulaştıran parazitler taşıyabileceği unutulmamalıdır 1.
Türkiye'de salyangoz tüketimi yaygın değildir 1.
Salyangoz pişirme teknikleri, ülkelerin kendine has mutfaklarına göre değişiklik gösterebilir 4. Örneğin, Fransa'da salyangoz yemek yüksek gelir göstergesi olarak kabul edilirken, İtalya'da genellikle makarna yapımında kullanılır 4. İspanya ve Portekiz'de ise salyangoz eti çeşitli baharatlarla harmanlanarak tüketilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: