• Buradasın

    Kabak difrize nasıl konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kabak, difrize (derin dondurucuya) şu şekilde konur:
    1. Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğrayın 3.
    2. Hazırladığınız kabakları dondurucu poşetlerine veya dondurucu uygun kaplara yerleştirin 3.
    3. Büyük bir tencere içerisine su koyup kaynatın 14.
    4. Kabakları bir süzgeç içerisine alarak kaynamakta olan su içerisine daldırın ve 2 dakika süre ile bırakın 14.
    5. Süre bitiminde kabakları doğrudan musluktan akan soğuk suyun altına tutarak süzülmeye bırakın 1.
    6. Kağıt havlu ile iyice kuruladıktan sonra fazla suyunu süzdürün 3.
    7. Kuruduğundan emin olduktan sonra dondurucuya koyun 2.
    Kabak, buzluktan çıkar çıkmaz pişirilmelidir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kışlık kabak nasıl hazırlanır?

    Kışlık kabak hazırlamak için iki farklı yöntem kullanılabilir: 1. Kabak Kurutma: Kabaklar, besin değerini koruyarak uzun süre saklanmak üzere kurutulabilir. Bunun için: - Kabaklar yıkanır, kurulanır ve kabukları soyulabilir. - Dilimler halinde kesilir (genellikle 1-2 cm kalınlığında). - Güneşte kurutma, fırında kurutma, dehidratör veya buharda kurutma yöntemlerinden biri uygulanır. 2. Buzlukta Saklama: Kabaklar, çiğ olarak buzlukta saklanabilir. Bunun için: - Kabaklar yıkanır ve içindeki çekirdekleri çıkarılır. - Küp küp doğranır. - Büyük bir kaşık yardımıyla buz dolabı poşetlerine pay edilir. - Poşetlerin havası alınarak ağzı kapatılır ve derin dondurucuda 1 sene kadar saklanır.

    Difiriz ne işe yarar?

    Difriz (derin dondurucu), yiyecekleri dondurarak ömürlerinin daha uzun süre olmasını sağlar. Difrizin diğer faydaları şunlardır: - Hazır olan yemeklerin sadece ısıtılması gerektiği için çalışan insanlar için zamandan kazandırır. - Depo olarak kullanıldığında sık sık alışveriş yapılmasını engeller. - Et, süt, balık, tavuk ve peynir gibi ürünlerin fazla miktarda alındığında saklanmasını sağlar.