Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabakları derin dondurucuya koymak için şu adımlar izlenebilir:
- Yıkama ve kurutma: Kabaklar bol suyla yıkanır ve suyunun tamamen çekilmesi sağlanır 34.
- Doğrama: Kabaklar, kullanılacak yemeğe uygun şekilde doğranır 24.
- Şoklama: Doğranmış kabaklar, bir tencerede kaynayan suya atılır ve 1-2 dakika bekletilir 35. Ardından hemen buzlu suya konularak 3-4 dakika şoklama işlemi uygulanır 35.
- Kurutma: Kabaklar, temiz ve kuru bir bezin üzerine serilerek tamamen kuruması beklenir 3.
- Paketleme: Kuruyan kabak dilimleri, hava almayacak şekilde kilitli poşetlere yerleştirilir ve buzluğa atılır 3.
- Tarihleme: Poşetlerin üzerine paketleme tarihi yazılır 3.
Bu yöntemle dondurulan kabaklar, yaklaşık 1 yıl boyunca saklanabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: