• Buradasın

    Kabak difrize nasıl konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kabakları derin dondurucuya koymak için şu adımlar izlenebilir:
    1. Yıkama ve kurutma: Kabaklar bol suyla yıkanır ve suyunun tamamen çekilmesi sağlanır 34.
    2. Doğrama: Kabaklar, kullanılacak yemeğe uygun şekilde doğranır 24.
    3. Şoklama: Doğranmış kabaklar, bir tencerede kaynayan suya atılır ve 1-2 dakika bekletilir 35. Ardından hemen buzlu suya konularak 3-4 dakika şoklama işlemi uygulanır 35.
    4. Kurutma: Kabaklar, temiz ve kuru bir bezin üzerine serilerek tamamen kuruması beklenir 3.
    5. Paketleme: Kuruyan kabak dilimleri, hava almayacak şekilde kilitli poşetlere yerleştirilir ve buzluğa atılır 3.
    6. Tarihleme: Poşetlerin üzerine paketleme tarihi yazılır 3.
    Bu yöntemle dondurulan kabaklar, yaklaşık 1 yıl boyunca saklanabilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kışlık kabak nasıl hazırlanır?

    Kışlık kabak hazırlamak için iki farklı yöntem: 1. Doğrayıp pişirme yöntemi: Kabaklar yıkanır, soyma aparatı veya çatal ile üzerine çizikler atılır ve ortaları temizlenir. Kabaklar küp küp doğranır ve bir kaba alınır. Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler de aynı kaba eklenir. Tencerede, domatesler suyunu çekip yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirilir. Ardından kabaklar ilave edilir ve rengi hafif dönene kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Tamamen soğuyan kabaklar buzdolabı poşetlerine konur, havası alındıktan sonra poşetin ağzı kapatılır. 2. Şoklama yöntemi: Kabaklar yıkanır ve yemeklere uygun şekilde doğranır. Bir tencerede su kaynatılır ve yanına buzlu su dolu bir kap konur. Dilimlenen kabaklar kaynar suya atılır ve 1-2 dakika bekletilir. Kevgirle kabaklar kaynar sudan çıkarılır ve buzlu suya bırakılır. Yaklaşık 3-4 dakika buzlu suda bekletildikten sonra çıkarılır. Kabaklar, temiz ve kuru bir bezin üzerine serilerek tamamen kuruması beklenir. Kuruyan kabak dilimleri, hava almayacak şekilde kilitli poşetlere yerleştirilir ve buzluğa atılır. Poşetlerin üzerine, paketlenip buzluğa atıldığı günün tarihi yazılmalıdır.

    Difiriz ne işe yarar?

    Difriz, derin dondurucu olarak bilinir ve gıdaları dondurarak uzun süre saklanmasını sağlar. Difriz kullanmanın bazı avantajları: Fazla yapılan yemekler saklanarak istenildiğinde tüketilebilir. Belirli bir mevsime özgü gıdalar istenilen zaman tüketilebilir. Sebze ve meyveler muhafaza edilerek sürekli alışveriş yapma gereği ortadan kalkar. Et, süt, balık, tavuk ve peynir gibi ürünler fazla miktarda alındığında geniş kapasiteyle saklanabilir. Gıdaların besin değerleri korunur.