Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jelatin, gıda endüstrisinde özellikle gıda ürünlerinde kıvam arttırıcı ve elastikiyet verici olarak kullanılmaktadır 12. Ayrıca, jelatin filmler gıdaları ışık ve oksijenden korumak amacıyla da kullanılmaya başlanmıştır 12.
Jelatin ambalaj ürünlerinin bazı avantajları şunlardır:
- Biyobozunurluk 124. Doğal bir ürün olduğu için çevreye zarar vermeden biyolojik olarak parçalanır 124.
- Güvenlik 4. Doğal kaynaklardan elde edildiği için genel olarak güvenli kabul edilir 4.
- Maliyet 12. Üretim açısından basit teknolojilerle üretilebilmesi ve üretimde kullanılan hammaddelerin ekonomik olması 12.
Bazı dezavantajları ise şunlardır:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: