Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japonların tükettiği pirinç türleri şunlardır:
- Beyaz pirinç 124. Japonya'da en yaygın olarak tüketilen pirinç türüdür 24. Kısa tanelerden oluşur ve pişirildiğinde hafif yapışkan bir doku kazanır 2.
- Kahverengi pirinç 124. Siyah pirinç kadar koyu olmayan, hafif açık bir kahverengiye sahip olan bu pirinç türü, beyaz pirinç kadar tercih edilmez 2.
- Çok tahıllı pirinç 24. Beyaz pirincin içine tahıllar eklenerek elde edilen bir pirinç türüdür 24. Yaygın olarak kullanılmaz 2.
- Yapışkan pirinç 124. Japonca'da "mochigome" olarak bilinir ve mochi, okowa ve sekihan gibi özel yemeklerin yapımında kullanılır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: