• Buradasın

    İzmir tarhanası çiğden yapılır mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, İzmir tarhanası çiğden yapılabilir 23.
    Çiğden yapılan İzmir tarhanası için gerekli malzemeler:
    • 4 kg un 3;
    • 2 kg domates 3;
    • 2 kg kuru soğan 3;
    • 2 kg kapya salçalık biber 3;
    • 2 kg yoğurt (kese yoğurdu olmalı) 3;
    • 1 çay bardağı tuz 3;
    • 1 demet tarhana (çörtük) otu 3;
    • 1 demet kuru nane 3;
    • 1 demet maydanoz 3.
    Yapılışı:
    1. Kapya biber, domates ve kuru soğan doğranır, üzerine çörtük otu eklenir 3.
    2. 1 bardak su ilave edilen tencere kapağı kapalı şekilde 30 dakika kaynatılır 3.
    3. Ocaktan alınan sebzeler soğumaya bırakılır 3.
    4. Soğuyan sebzeler büyük bir kaba alınır ve elle olabildiğince ezilir 3.
    5. Ezilen sebze püresinin üzerine yoğurt, tuz ve ince kıyılmış nane ile maydanoz eklenerek karıştırılır 3.
    6. Un eklenerek yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurulur 3.
    7. Hamur, bezle örtülerek 10-12 gün mayalanmaya bırakılır 3.
    8. Mayalanan hamur küçük parçalara ayrılır 3.
    Tarhana yapımında kullanılan malzemeler ve yöntemler yöresel farklılıklara göre değişebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tarhana ile hangi yemekler yapılır?

    Tarhana ile yapılan yemeklerden bazıları şunlardır: Valigülü köftesi. Tarhanalı pirinç köftesi. Baget. Tarhanalı etsiz lahana lazanya. Kaz Dağı çorbası. Tarhana kavurma. Tarhana cipsi. Tarhana bulamacı. Tarhanalı tirit. Tarhana kaplı KFC tavuk. Tarhana ile yapılabilecek yemek tariflerine yemek.com, lezzet.com.tr, nefisyemektarifleri.com ve dogumark.com gibi sitelerden ulaşılabilir.

    Tarhana tarifi nasıl yapılır?

    Ev yapımı tarhana tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 8 kilo un - 1 kilo domates - 1 kilo yoğurt - 1 kilo kuru soğan - Yarım kilo salçalık kırmızı biber - Yarım kilo acı kırmızı biber - 1 demet dereotu - 1 demet nane - 1 demet maydanoz - 4 diş sarımsak Yapılış aşamaları: 1. Domates ve biber hazırlığı: Domateslerin çekirdeklerini temizleyin, kabuklarını soyun ve acı biberi az miktar suda kaynatıp robottan geçirin. 2. Soğan ve sarımsak hazırlığı: Soğanları robottan geçirip biraz pişirin, ardından sarımsağı ezip soğana ekleyin ve karıştırın. 3. Yeşillik ve domates püresi: Dereotu, nane, maydanoz ve domatesi de robottan geçirip hepsini bir tencerede biraz pişirin, ardından ateşten alın ve içine 1 kilo yoğurdu ekleyerek karıştırın. 4. Hamur hazırlığı: Kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye başlayın, yaklaşık olarak 8 kilo un kullanmanız gerekebilir. 5. Kurutma: Mayalandıktan sonra hamuru parçalara ayırın ve kurumaya bırakın, tarhana kurudukça daha küçük parçalara bölebilirsiniz. 6. Un haline getirme: Kıvamı uygun hale geldiğinde, tarhanayı robotta un haline getirin ve birkaç gün boyunca gölgede iyice neminin kurumasını bekleyin. 7. Saklama: Tarhana tamamen kuruduktan sonra, kavanozlara doldurarak saklayabilirsiniz. Ayrıca, toz tarhana tarifi için aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz: 1. Geniş bir karıştırma kasesine 4 yemek kaşığı toz tarhana alın. 2. Üzerine toz nane ve oda sıcaklığındaki 2 bardak suyu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. 3. Tarhana yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika boyunca oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın. 4. Geniş bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını ekleyip, orta ateşte eritmeye başlayın. 5. Ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyerek kavurmaya başlayın. 6. Yumuşayan tarhana karışımını ekleyin