Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında İzmir köfte yapmak için gerekli malzemeler:
- 600 gram orta yağlı dana kıyma 1;
- 4-5 yemek kaşığı galeta unu 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 2 adet kuru soğan 1;
- 2-3 diş sarımsak 1;
- 2-3 tutam maydanoz 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- Karabiber, kimyon, pul biber, tuz 1.
Yapılışı:
- Soğan ve sarımsağı robotta çekin 1.
- Kıymanın içine tüm malzemeleri katıp 4-5 dakika yoğurun ve 1-3 saat buzdolabında dinlendirin 1.
- Kıymadan büyükçe parçalar alıp oval formda şekil verin 1.
- Patateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta oval şekilde dilimleyin 1.
- Tavada bolca sıvı yağ ekleyip patatesleri ikişer dakika kızartın ve havlu peçete serilmiş tabağa alın 1.
- Aynı tavada köfteleri de arkalı önlü biraz kızartın ve onları da ayrı bir tabağa alın 1.
- Borcamın içine 1 köfte 1 patates olacak şekilde dip dibe sıkıca dizin, aralarına domates, biber ve soğan dilimleri yerleştirin 1.
- Fırın 200°C'ye ısıtın 1.
- Sos için tereyağını eritip domates püresi, salçalar, sıcak su ve baharatları ekleyip bu sosu tepsideki malzemelerin üzerine gezdirin 1.
- Borcam üzerine fırın kağıdı örtüp 35 dakika alttan ikinci rafta pişirin, ardından kağıdı alıp üstü açık şekilde 30-40 dakika daha pişirin 1.
Püf noktaları:
- Galeta unu yerine bayat ekmek içi kullanılabilir 1.
- Köfte ve patatesler kızartılmadan da fırına konulabilir 1.
- Fırın kağıdı yerine folyo kullanılabilir, ancak alüminyum folyonun yiyeceklerle temas etmemesi gerekir 1.
- Köfte harcına zeytinyağı eklenebilir 1.
- Yumurta kullanılmazsa dağılma riski olabilir 1.
- Köfte ve patatesler önceden hazırlanıp yemek vaktine yakın fırına konulabilir 1.
- Fırında pişirme ayarı alt-üst veya turbo olabilir, tercih kişiye bağlıdır 1.
- Pişirme süresi fırına göre değişebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: