Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında İzmir köfte yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram kıyma 24;
- 1 adet rendelenmiş soğan 34;
- 2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış) 4;
- 1 yumurta 4;
- 1 diş sarımsak (ezilmiş) 4;
- 1 çay kaşığı kimyon 4;
- 1 çay kaşığı karabiber 4;
- 1 çay kaşığı tuz 4;
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 4;
- 1 avuç ince doğranmış maydanoz 4;
- 3-4 adet orta boy patates 4;
- 2 adet yeşil biber 4;
- 1 adet domates (dilimlenmiş) 4;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için) 4.
Hazırlanışı:
- Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, ekmek içi ve baharatları geniş bir kapta yoğurun 4.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp klasik İzmir köfte şekli verin (uzun ince) ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin 4.
- Patatesleri soyup elma dilimi gibi doğrayın ve az yağ dökerek tavada ön kızartma işlemi uygulayın 4.
- Patatesleri ve köfteleri sırayla tepsiye dizin, aralara biber ve domates dilimleri yerleştirin 4.
- Salçayı sıvı yağda kavurun, sıcak suyu ve tuzu ekleyip karıştırın 4.
- Sosu köftelerin üzerine gezdirin 4.
- Önceden ısıtılmış 190°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: