Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstavrit balığı temizlendikten sonra iki farklı şekilde saklanabilir:
- Buzdolabında Saklama: Temizlenmiş istavriti, 0-4 derece Celsius sıcaklıkta buzdolabında 1-2 gün boyunca taze olarak saklayabilirsiniz 14. Hava geçirmez bir kapta saklamak, balığın kokusunun diğer yiyeceklere geçmesini engeller ve daha uzun süre taze kalmasını sağlar 1.
- Dondurucuda Saklama: Balığı daha uzun süre saklamak için dondurucuya koyabilirsiniz. -18 derece Celsius altında saklanan istavrit, 2-3 ay boyunca tazeliğini korur 14. Temizleme işleminden sonra balıkları iyice yıkayıp kurulayın, hava almayan dondurucu poşetlerine veya vakumlu kaplara yerleştirin ve tarih yazarak etiketleyin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: