• Buradasın

    İstanbul simidi neden farklı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İstanbul simidinin farklı olmasının sebebi, şeklinin ve reçetesinin diğer simit türlerinden farklı olmasıdır 1.
    İstanbul simidi, buğday unu, su, tuz, yaş maya, pekmez (üzüm, keçiboynuzu, incir, dut) ve susam kullanılarak yapılır 1.
    Simidin ayırt edici özelliği, hamurunun çift fitil örgü şeklinde olmasıdır 1.
    Ayrıca, simidin yapımında unun, susamın kalitesi, fırın sıcaklığı ve ustanın becerisinin yanında hamuruna lezzet katan suyun ve simidin pişmeden bandırıldığı pekmezin de kalitesi önemli rol oynar 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İstanbul simidinin içine ne konur?

    İstanbul simidinin içine herhangi bir malzeme konmaz, çünkü İstanbul simidi dışı ile öne çıkan bir simit türüdür. İstanbul simidinin dışı şu malzemelerle kaplanır: üzüm, keçiboynuzu, incir veya dut pekmezi; susam.

    İstanbul'un en meşhur simidi nerede?

    İstanbul'un en meşhur simidinin nerede olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, İstanbul'da meşhur olan bazı simit türleri ve simidin bulunabileceği yerler şunlardır: Kadıköy Sarı Fırın: Ekşi Sözlük'te, Kadıköy'de simit yemek için önerilen yerlerden biridir. Tarihi Beşçeşmeler Simit Fırını: Maltepe'de odun ateşinde pişirilen simitleri ile bilinir. Yeldeğirmeni Simit Fırını: Kadıköy sahilinde taş fırın simitleri ile ünlüdür. Kireçburnu Fırını: Sarıyer'de 1957'den beri hizmet veren ve klasikleşmiş bir simit fırınıdır. Ayrıca, İstanbul'da sokak simidi neredeyse her sokakta, sahilde, otobüs duraklarında ve okul köşelerinde bulunabilir.