Buradasın
ISO 22000 standardına göre spesifik gıda tehlikeleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
ISO 22000 standardına göre spesifik gıda tehlikeleri altı ana başlık altında toplanmaktadır 1:
- Mikrobiyolojik Tehlikeler 14. Gıda maddelerinin insan sağlığı açısından güvensiz hale gelmesine neden olan mikroorganizmaların yol açtığı tehlikelerdir 1.
- Kimyasal Tehlikeler 14. Girdilerin yapısında doğal veya yapay olarak bulunabilen maddeler ile temizlik ürünleri, pestisitler, madeni yağ gibi kimyasal orijinli diğer maddelerin ürüne bulaşması sonucu ortaya çıkan tehlikelerdir 1.
- Fiziksel Tehlikeler 14. Gıda maddelerinin içerisinde bulunmaması gereken ve tüketicinin sağlığını bozabilecek yabancı maddelerdir 1.
- Genetiği Değiştirilmiş Organizmalardan Kaynaklı Tehlikeler 1. Modern biyoteknolojik yöntemler kullanılarak bitki, hayvan ve mikroorganizmalara gen aktarılarak elde edilen organizmalardan kaynaklanan tehlikelerdir 1.
- Alerjen Kaynaklı Tehlikeler 1. Belirli gıdaların yenilmesi veya bu gıdalara dokunulması halinde bazı insanların bağışıklık sistemlerinin ters reaksiyonlar vermesi suretiyle ortaya çıkan tehlikelerdir 1.
- Nükleer ve Radyolojik Kaza veya Tehlike Durumu 1. Sabit nükleer ve radyolojik tesislerde, radyoaktif maddelerin taşınmaları gibi nükleer işlemlerin yürütülmesi sırasında istenmeyen bir olayın gerçekleşmesi sonucu ortaya çıkan radyasyonun gıdalara bulaşmasıyla ortaya çıkan tehlikelerdir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: