Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İskilip dolmasının meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Osmanlı dönemine dayanan tarihi 14. Bazı kaynaklara göre, İskilip dolması, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiği yıl, 1453’te İskilip’te doğan ve daha sonra Osmanlı sarayına giren İskilipli Mehmet Paşa tarafından icat edilmiştir 1.
- Özel pişirme tekniği 125. Pilavın bez torbada pişirilmesi, pilavın daha lezzetli, tane tane ve diri olmasını sağlar 12.
- Kullanılan malzemeler 15. İskilip dolması, İskilip’te beslenen kuzu eti, İskilip’te üretilen tereyağı ve özel olarak seçilen akçeltik pirinci ile yapılır 15.
- Özel günlerde yapılması 14. İskilip dolması, çoğunlukla sünnet ve düğün davetlerinde yapılır 1.
- Toplumsal dayanışma 4. Yeniçeri kazanlarında pişirilen İskilip dolması, binlerce kişiyi doyurabilir ve toplumsal dayanışmayı sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: