• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    İskilip Dolması neden 13 saat pişiyor?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • HazırlıkSüreci

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A large copper pot simmers over a crackling wood fire, filled with İskilip Dolması, surrounded by fresh ingredients like rice, chickpeas, and meat, with steam rising slowly under the warm glow of flames.
    İskilip Dolması'nın 13 saat pişmesinin nedeni, yemeğin büyük bakır kazanlarda odun ateşinde ağır ağır pişirilmesi gerekliliğidir 3. Bu yöntem, etin, pirincin ve nohutun tamamen yumuşamasını ve yemeğin tüm lezzetlerinin ortaya çıkmasını sağlar 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. kulturportali.gov.tr
        1
      2. tgrthaber.com
        2
      3. turkiyeturizmansiklopedisi.com
        3
      4. yemek.com
        4
      5. turktarim.gov.tr
        5
    • 13 saatlik pişirme süresi yemeğin lezzetini nasıl etkiler?

    • İskilip Dolması nasıl servis edilir?

    • Odun ateşinde pişirme yöntemi neden önemlidir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A steaming clay pot of İskilip dolması sits on a wooden table in a rustic kitchen, surrounded by fresh Akçeltik rice, tender lamb pieces, and a traditional cloth bag used for cooking, evoking warmth and heritage.

    İskilip dolması neden meşhur?

    İskilip dolmasının meşhur olmasının birkaç nedeni vardır: Osmanlı dönemine dayanan tarihi. Özel pişirme tekniği. Kullanılan malzemeler. Özel günlerde yapılması. Toplumsal dayanışma.
    • Yemekler
    • TarihiYemekler
    • KültürelMiras
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"74eq0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fiskilip-dolmasi-neden-13-saat-pisiyor-2720036557%3Flr%3D213%26ncrnd%3D87900","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"2646485791756977405","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756977427858682-2136376832378462964-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-91-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"74eqw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"74eq1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"74eqw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"74eq2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**İskilip Dolması'nın 13 saat pişmesinin nedeni**, yemeğin **büyük bakır kazanlarda odun ateşinde ağır ağır pişirilmesi** gerekliliğidir [```3```](https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/iskilip-dolmasirk). Bu yöntem, etin, pirincin ve nohutun tamamen yumuşamasını ve yemeğin tüm lezzetlerinin ortaya çıkmasını sağlar [```2```](https://www.tgrthaber.com/mavikadin/dunyanin-en-uzun-surede-pisen-yemegi-olarak-biliniyor-iskilip-dolmasi-nasil-yapilir/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/corum/neyenir/sklp-dolmasi","title":"İSKİLİP DOLMASI | Kültür Portalı","shownUrl":"https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/corum/neyenir/sklp-dolmasi","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.tgrthaber.com/mavikadin/dunyanin-en-uzun-surede-pisen-yemegi-olarak-biliniyor-iskilip-dolmasi-nasil-yapilir/","title":"Dünyanın en uzun sürede pişen yemeği olarak biliniyor! İskilip...","shownUrl":"https://www.tgrthaber.com/mavikadin/dunyanin-en-uzun-surede-pisen-yemegi-olarak-biliniyor-iskilip-dolmasi-nasil-yapilir/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/iskilip-dolmasirk","title":"Çorum İlinin İskilip İlçesine Özgü Geleneksel Tören Yemeği.","shownUrl":"https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/iskilip-dolmasirk","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://yemek.com/tarif/iskilip-dolmasi/","title":"İskilip Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli...) - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/iskilip-dolmasi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://turktarim.gov.tr/Haber/1223/on-uc-saatte-pisen-yemekiskilip-dolmasi","title":"Türk Tarım Orman Dergisi","shownUrl":"https://turktarim.gov.tr/Haber/1223/on-uc-saatte-pisen-yemekiskilip-dolmasi","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"İskilip Dolması neden 13 saat pişiyor?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hazirliksureci","text":"HazırlıkSüreci"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"13 saatlik pişirme süresi yemeğin lezzetini nasıl etkiler?","url":"/search?text=%C4%B0skilip+Dolmas%C4%B1%27n%C4%B1n+13+saat+pi%C5%9Firilmesinin+lezzetine+etkisi&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"İskilip Dolması nasıl servis edilir?","url":"/search?text=%C4%B0skilip+Dolmas%C4%B1+nas%C4%B1l+servis+edilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Odun ateşinde pişirme yöntemi neden önemlidir?","url":"/search?text=Odun+ate%C5%9Finde+pi%C5%9Firme+y%C3%B6nteminin+%C4%B0skilip+Dolmas%C4%B1%27na+etkisi&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=%C4%B0skilip+Dolmas%C4%B1+neden+13+saat+pi%C5%9Fiyor%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A large copper pot simmers over a crackling wood fire, filled with İskilip Dolması, surrounded by fresh ingredients like rice, chickpeas, and meat, with steam rising slowly under the warm glow of flames.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-n5C3ijG9WEhmQsPzCNir/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"2646485791756977405","reqid":"1756977427858682-2136376832378462964-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-91-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756977427858682-2136376832378462964-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-91-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"74eqw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"74eq3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/corum/neyenir/sklp-dolmasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0skilip_dolmas%C4%B1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/iskilip-dolmasi-500-yillik-osmanli-geleneginin-sirlari-59580?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gazeteilksayfa.com/tescilli-corum-yemegi-iskilip-dolmasi-192904h.htm?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sahrap-soysal/iskilip-dolmasi-18165259?size=16&stub=1"],"header":"İskilip dolması neden meşhur?","teaser":"İskilip dolmasının meşhur olmasının birkaç nedeni vardır: Osmanlı dönemine dayanan tarihi. Özel pişirme tekniği. Kullanılan malzemeler. Özel günlerde yapılması. Toplumsal dayanışma.","href":"/yacevap/c/yemek/q/iskilip-dolmasi-neden-meshur-3851016840","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/tarihiyemekler","text":"TarihiYemekler"},{"href":"/yacevap/t/kulturelmiras","text":"KültürelMiras"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming clay pot of İskilip dolması sits on a wooden table in a rustic kitchen, surrounded by fresh Akçeltik rice, tender lamb pieces, and a traditional cloth bag used for cooking, evoking warmth and heritage.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16270576/picture-UtgdFS6QvCVIGKf4dxff/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"74eqw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"74eq4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"74eqw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"74eq5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"74eqw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}