Buradasın
İskilip Dolması neden 13 saat pişiyor?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İskilip dolması, tarihteki en eski düdüklü tencere örneklerinden sayılabilecek bir sistemle pişirilir 2. Bunun için:
- Kazanın düdüklü tencere özelliği gösterebilmesi için kapağı üstüne ağır bir cisim konulur ve kapağın çevresi hamurla kapatılır 2.
- İlk aşamada pirinçler bol miktarda tereyağı ve soğan ile kavrulduktan sonra bez çuvallara doldurulur 2.
- Pilav kazanının içine yerleştirilen saç ayağın üzerine pirinç doldurulmuş bez yerleştirilir 2.
- Kazanın en dibinde et ve et suyu yer alır 2.
- Kazanlar yaklaşık 12 saat boyunca kısık odun ateşinde bekletilir 2.
Bu sayede, pirinçlerin alttaki et suyunun buharıyla pişerek pilav haline gelmesi sağlanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: