Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İskenderun'da meşhur olan bazı baharatlar:
- Şumra (rezene) 123. Hatay'da yaygın olarak kullanılan bir baharat olup, özellikle külçe böreği gibi unlu mamullerde kullanılır 23.
- Zahter 123. Kahvaltılık olarak veya yemeklerde kullanılan bu baharat, buğday, rezene, küzbara gibi malzemelerle hazırlanır 23.
- Kakule 23. Türk kahvesi ve çeşitli yemeklerde kullanılan bir baharattır 23.
- Küflü çökelek sürk baharatı 15. Sürk peynirinin lezzetini artıran bir baharat karışımıdır 2.
- Kömbe baharatı 25. Antakya'nın meşhur kömbesinde kullanılan bir baharat karışımıdır 25.
- Mahlep 23. Özellikle hamur işlerine aroma katmak için kullanılır 23.
İskenderun, Hatay bölgesinde yer aldığı için Hatay'ın genel baharatları da burada yaygındır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: