• Buradasın

    İskenderde neden tereyağı var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İskenderde tereyağı kullanılmasının birkaç nedeni vardır:
    • Lezzet 4. Kaliteli tereyağı, iskenderin en iyi arkadaşı olarak kabul edilir 4.
    • Kontrast 2. Tabaktaki süzme yoğurt ile birlikte kullanıldığında, pidenin altındaki parçaların tereyağını iyice çekmesini sağlar 2.
    • Servis ritüeli 2. Bir öyküye göre, kebabın mucidi, yoğun bir öğle saatinde birkaç müşterinin kebabına tereyağı eklemeyi unutur 2. Eksikliği fark eden usta, elindeki kızdırılmış tereyağı tavası ile masaya gider ve konuklarından özür dileyip, kenarından yenmeye başlanmış kebapların üzerine yağ ekler 2. Bu duruma tanık olan diğer konuklar, kebap siparişlerinde tereyağının sonradan eklenmesini istemeye başlar 2. Böylece masada tereyağ ekleme uygulaması bir ritüele dönüşür 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İskender'in eti neden farklı?

    İskender kebabının eti, diğer dönerlerden farklı olarak Uludağ kekiği ile beslenen koçlardan elde edilir.