Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İşkembe dolması yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 tane kuzu işkembesi 1;
- 1 kg kuzu kuşbaşı et 1;
- 2 bardak pirinç 1;
- Yarım demet maydanoz 1;
- 2 baş soğan 1;
- Tuz 1;
- Baharat 1.
Yapılışı:
- İşkembeler iyice yıkanıp temizlenir ve 10 cm olarak kare şeklinde eşit parçalara ayrılır 1.
- Bir kâsenin içine ufak parçalar halinde doğranmış kuşbaşı etler konur, yıkanmış ve ayıklanmış pirinç, doğranmış maydanoz ve soğan, sıvı yağ ile birlikte eklenir ve yeteri kadar tuz ve baharat da atılır 1.
- Hazırlanan bu harç, 10 cm büyüklüğünde kare şeklinde kesilmiş işkembelerin içine yerleştirilir 1.
- Bohça şekline getirilerek kenarları dikilir 1.
- Doldurulan işkembeler düdüklü tencereye dizilir ve üzerine su eklenerek, 45 dakika kadar pişirilir 1.
- Piştikten sonra servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: