• Buradasın

    İşkeme dolması kaç saatte pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İşkembe dolması, düdüklü tencerede yaklaşık 40-45 dakika pişer 2.
    Geleneksel tarifte ise, 3 su bardağı su ve tuz ilave edilerek yapılan pişirme işlemi, dolmaların yumuşaması için 40-60 dakika arasında sürer 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dana işkembe dolması nasıl yapılır?

    Dana işkembe dolması yapmak için gerekli malzemeler: 3 kg dana işkembe; 3 su bardağı pirinç; 1 bağ maydanoz; 4 kuru soğan; 2 yemek kaşığı biber salçası; 1,5 yemek kaşığı domates salçası; 1,5 yemek kaşığı kuru nane; 1 yemek kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı kimyon; 2 yemek kaşığı pul biber; 1 su bardağı iç yağ. Yapılışı: 1. Soğanı yemeklik doğrayın ve maydanozu küçük küçük kesin. 2. Tüm malzemeleri karıştırıp harcı hazırlayın. 3. İşkembeyi bir karış büyüklüğünde kesip etrafını dikin ve bir tarafını açık bırakın. 4. Hazırladığınız içten 2 yemek kaşığı koyup dikin. 5. Düdüklü tencereye yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin. 6. Düdüklü tencere fısladıktan sonra 1,5 saat pişirin. Püf noktaları: İşkembeyi birkaç kez sirkeli suyla temizlemek hijyen açısından önemlidir. Dolma harcını pirinç yerine pilavlık bulgurla da hazırlayabilirsiniz. Pişirme süresi uzun bir yemektir, düdüklü tencere kullanılmazsa pişmesi 3 saati bulabilir.

    İşkembeyi haşlarken içine ne konur?

    İşkembe haşlanırken içine şu malzemeler konur: Sıcak su. Tuz. Soğan. Havuç. Defne yaprağı. Karabiber. Sarımsak. Ayrıca, işkembe haşlanırken baharatlar (kimyon, pul biber), sirke, limon suyu, yeşil biber veya domates gibi ek malzemeler de kullanılabilir.