Dana işkembe dolması yapmak için gerekli malzemeler: 3 kg dana işkembe; 3 su bardağı pirinç; 1 bağ maydanoz; 4 kuru soğan; 2 yemek kaşığı biber salçası; 1,5 yemek kaşığı domates salçası; 1,5 yemek kaşığı kuru nane; 1 yemek kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı kimyon; 2 yemek kaşığı pul biber; 1 su bardağı iç yağ. Yapılışı: 1. Soğanı yemeklik doğrayın ve maydanozu küçük küçük kesin. 2. Tüm malzemeleri karıştırıp harcı hazırlayın. 3. İşkembeyi bir karış büyüklüğünde kesip etrafını dikin ve bir tarafını açık bırakın. 4. Hazırladığınız içten 2 yemek kaşığı koyup dikin. 5. Düdüklü tencereye yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin. 6. Düdüklü tencere fısladıktan sonra 1,5 saat pişirin. Püf noktaları: İşkembeyi birkaç kez sirkeli suyla temizlemek hijyen açısından önemlidir. Dolma harcını pirinç yerine pilavlık bulgurla da hazırlayabilirsiniz. Pişirme süresi uzun bir yemektir, düdüklü tencere kullanılmazsa pişmesi 3 saati bulabilir.