• Buradasın

    İşkeme dolması kaç saatte pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İşkembe dolması pişirme süresi, 4 saat olarak belirtilmiştir 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İşkembeyi haşlarken içine ne konur?

    İşkembeyi haşlarken içine aşağıdaki malzemeler eklenir: 1. Soğan: Soyulmuş bütün soğan işkembe ile birlikte haşlanır. 2. Sarımsak: Birkaç diş sarımsak işkembenin lezzetini artırır. 3. Limon: Kabuklu yarım limon, işkembenin kokusunu azaltmak için kullanılır. 4. Tuz: Yeterince tuz eklenir. 5. Su: İşkembeyi örtecek miktarda çeşme suyu kullanılır. Ayrıca, düdüklü tencerede haşlama yapıldığında, tencerenin el kitapçığında belirtilen sığır eti pişirme süresi dikkate alınır.

    Dana işkembe dolması nasıl yapılır?

    Dana işkembe dolması yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 kg dana veya kuzu işkembe - 3 su bardağı pirinç - 1 bağ maydanoz - 4 tane kuru soğan - 2 yemek kaşığı biber salçası - 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası - 1 buçuk yemek kaşığı kuru nane - 1 yemek kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı kimyon - 2 yemek kaşığı pulbiber - 1 su bardağı iç yağ Hazırlanışı: 1. Soğanı yemeklik doğrayın, maydanozu ve iç yağı küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. 2. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç ve kalan diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. 3. İşkembeyi bir karış büyüklüğünde parçalara kesip etrafını dikin ve bir tarafını açık bırakın. 4. Hazırladığınız içten 2 yemek kaşığı doldurup açık kalan kısmını dikin. 5. Düdüklü tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin, kapağı kapatıp ocağa alın. 6. Düdüklü fısladıktan sonra orta ateşte 1-1,5 saat kadar pişirip sıcak servis edin. Bu tarif, Adana mutfağına ait bir lezzettir.