Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İntolerans, bağışıklık sistemiyle ilgili olmayan, ancak belirli bir gıda veya bileşene karşı vücudun gösterdiği olumsuz tepkidir 13.
İntolerans belirtileri genellikle sindirim sistemiyle ilişkilidir ve şunları içerebilir:
İntolerans, enzim eksikliği, kimyasal maddelere duyarlılık veya toksik etkilerden kaynaklanabilir 1.
En yaygın intolerans türleri şunlardır:
- Laktoz intoleransı 13. Süt ve süt ürünlerindeki laktoz şekerini sindirememe durumudur 13.
- Gluten intoleransı 13. Buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan glutene karşı duyarlılıktır 13.
- Gıda katkı maddesi intoleransı 13. Yapay tatlandırıcılar, koruyucular veya renklendiricilere karşı duyarlılıktır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: