Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İngiliz kekinin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin hazırlanması: Yumurta ve şeker, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar iyice çırpılmalıdır 12. Kuru malzemeler (un, kabartma tozu) eleyerek eklenmelidir 1.
- Pişirme: Kek fırına konulduktan sonra ilk 2 dakika fırının kapağı açılmamalıdır 1. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapılmalıdır 24.
- Sos uygulaması: Sosun soğuk olması ve kekin tüm yüzeyine eşit şekilde dağılması sağlanmalıdır 1. Sosun, kekin içine fazla çekmemesi için hızlı bir şekilde uygulanması önerilir 4.
- Dinlendirme: Kek, soslandıktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirilmelidir 45.
- Servis: Kek, üçgen dilimler halinde kesilerek servis edilebilir 23. Dilimlerin kenarları, çikolata sosuna batırılıp hindistan cevizine bulanabilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: