• Buradasın

    İncir reçeli ve tatlısı aynı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İncir reçeli ve tatlısı aynı şey değildir.
    İncir tatlısı, kuru incirle yapılan muhallebi, kek, cevizli dolma veya incir uyutması gibi çeşitli tatlıları ifade edebilir 3.
    İncir reçeli ise taze veya kuru incirlerin şekerle kaynatılmasıyla yapılan bir tatlı kahvaltılıktır 245.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İncir tatlısı için hangi incir kullanılır?

    İncir tatlısı için kuru incir kullanılır.

    İncir reçeli neden iki kez kaynatılır?

    İncir reçelinin iki kez kaynatılmasının sebebi, reçel yapılacak incirlerin acı suyunun iyice çıkarılması ve şerbeti içine daha iyi çekmesinin sağlanmasıdır. İncir reçelinin iki kez kaynatıldığı tariflerden biri şu şekildedir: 1. İncirlerin sap kısımları çok derin olmayacak şekilde kesilir ve diğer uç kısmı hafifçe oyulur. 2. Temizlenen incirler bol suda yıkanır ve süzülür. 3. Tencereye incirleri haşlayacak miktarda su koyup kaynatılır. 4. Kaynar suya aktarılan incirler hafifçe yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika haşlanır. 5. İncirlerin haşlama suyu dökülür, üzerine soğuk su doldurulur ve iki dakika sonra ılıyan su tekrar dökülür. 6. Tekrar soğuk su konur ve bu işlem incirler ve su buz gibi olana kadar devam edilir. İncir reçelinin iki kez kaynatıldığı bir diğer tarif ise şu şekildedir: 1. Tencereye toz şeker ve su koyup orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak kaynatılır. 2. Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatarak şurubun koyulaşması beklenir. 3. Bu arada içine çubuk tarçın ve karanfil eklenir. 4. Şurup olana kadar süzülmüş olan incirler, çok hırpalamadan sıkılır. 5. Kaynar şuruba aktarıp yüksek ısılı ateşte 10 dakika kadar kaynatılır. İncir reçelinin iki kez kaynatılması, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir.

    İncir tatlısı şerbeti nasıl yapılır?

    İncir tatlısı şerbeti için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su; 1 yemek kaşığı granül kahve; Yarım su bardağı şeker. Hazırlanışı: 1. Granül kahveyi, şeker ve ılık suyu bir kaba alarak, şeker ve kahve eriyene kadar karıştırın. 2. Karışımı soğumaya bırakın, şerbet soğuk olmalıdır. Şerbet, kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra dökülmelidir.

    İncir reçelinin püf noktası nedir?

    İncir reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları: İncir seçimi: Taze ve düzgün incirler seçilmeli, ezilmiş ve çürük incirler ayıklanmalıdır. Şeker miktarı: 1 kg incir için 3 su bardağı toz şeker kullanılmalıdır. Pişirme: Kısık ateşte ortalama 40 dakika pişirilmelidir. Köpük alma: Pişirme sırasında üzerinde oluşan köpükler alınmalıdır. Limon suyu: Kıvam almaya başladığında içine birkaç damla limon suyu eklenmelidir. Saklama: Sterilize edilmiş cam kavanozlara aktarılıp, serin, karanlık ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.

    En güzel incir tatlısı nasıl yapılır?

    En güzel incir tatlısı için iki farklı tarif önerisi: 1. Kuru İncir Tatlısı Tarifi: - Malzemeler: 18 adet kuru incir, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1/3 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 9 adet bütün ceviz. - Yapılışı: 1. İncirleri sıcak su dolu bir kaba alıp 15 dakika yumuşamaları için bekletin. 2. Yumuşamış incirlerin saplarını kesin ve ortasına parmağınızla hafifçe bastırdıktan sonra bir tencereye dizin. 3. Ortalarına yarım cevizleri oturtun, üstüne toz şekeri gezdirin ve suyu ilave edin. 4. Tencerenin kapağını açıp ocağın altını açın ve pişmeye bırakın. 5. İncirleri bir servis tabağına alın, üstüne eritilmiş tereyağını gezdirin ve kaymak ya da antep fıstığı ile süsleyerek servis edin. 2. Sütlü İncir Tatlısı Tarifi: - Malzemeler: 10 adet kuru incir, 1 litre süt, yarım su bardağı buğday nişastası, 3/4 su bardağı toz şeker, 75 gram tereyağı. - Yapılışı: 1. Sos tenceresini ocağa alın ve içine su ilave edip kaynatın. 2. Kaynayan suyun içine küp doğradığınız kuru incirleri ilave edin ve kaynamaya bırakın. 3. Ayrı bir tencerenin içine süt, buğday nişastası ve toz şekeri koyup bir çırpma teli yardımıyla karıştırın. 4. Ardından ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin. 5. Kıvam alan muhallebinin içine tereyağını ilave edin ve karıştırın. 6. İncirler yumuşayınca suyunu süzün ve hazır olan muhallebinin içine alıp karıştırın. 7. Pişirdiğiniz muhallebiyi kaselere pay edin ve önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun. 8. Soğuk olarak servis edin.

    İncirle hangi tatlılar yapılır?

    İncirle yapılan tatlılardan bazıları şunlardır: incir uyutması; incir tatlısı; taze incirli muhallebi; üzümlü incirli pastane kurabiyesi; incirli cheesecake; yoğurtlu incirli parfe; taze incirli galette; kuru incir dolması; taze incirli pavlova; incirli yaz pastası. Ayrıca, incirle yapılan kek, atıştırmalık kurabiye ve smoothie gibi farklı tatlı çeşitleri de bulunmaktadır. İncirle yapılan tatlı tariflerine ulaşmak için aşağıdaki siteler de kullanılabilir: yemek.com; lezzet.com.tr.

    İncir tatlısı malzemeleri nelerdir?

    İncir tatlısı malzemeleri şunlardır: Kuru incir (30 adet). Ceviz içi. Şerbet için: 1,5 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su. İçi için: 1 çay bardağı toz şeker, 2,5 litre süt, yarım çay bardağı yoğurt suyu veya yarım limon suyu. Ayrıca, tatlının üzerine dondurma veya kaymak da konulabilir.