Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İlk hasat ve ikinci hasat arasında seçim yaparken, kullanım amacına göre karar verilmelidir.
- Erken hasat (ilk hasat), eylül-ekim aylarında yapılan ve yeşil, meyvemsi tatta, düşük asitli bir yağ üreten hasat yöntemidir 12. Bu tür yağlar, fenolik bileşikler açısından zengin olup, kanser önleyici özelliklere sahiptir ve çiğ tüketim için uygundur 12.
- Geç hasat (ikinci hasat), kasım-aralık aylarında yapılan ve sarı renkli, yüksek asitli bir yağ üreten hasat yöntemidir 1. Bu tür yağlar, yemek yapımında kullanılmak üzere daha uygundur 2.
Hangi hasadın daha iyi olduğu, kişisel tercihlere ve yağın nasıl kullanılacağına bağlıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: