Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ihlamur demlemek için gerekli malzemeler:
- 1 bardak su 2;
- 1-2 tutam kuru ıhlamur (isteğe bağlı olarak yaprak ve çiçek karışımı kullanılabilir) 2.
Yapılışı:
- Bir cezve veya küçük tencerede suyu kaynatın 2.
- Kaynayan suyu ocaktan alın ve içine ıhlamuru ekleyin 2.
- Ihlamuru sıcak suyun içinde 5-10 dakika demlemeye bırakın 23. Daha yoğun bir aroma isterseniz demleme süresini biraz uzatabilirsiniz 2.
- Demleme işlemi tamamlandıktan sonra çayı süzerek fincana alın 2.
- İsteğe bağlı olarak bal veya limon ekleyerek tatlandırabilirsiniz 2.
Ihlamuru fazla kaynatmak, çayın tadının acılaşmasına ve bazı faydalı bileşenlerin kaybolmasına neden olabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: