Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Iğdır kayısısının meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Kendine özgü tat ve aroma: Iğdır'ın mikroklima özelliği sayesinde kayısılar, farklı ve özgün bir tat ile aromaya sahip olur 5.
- Çeşit zenginliği: Iğdır'da şalak, teberze, ağerik, ordubat ve ağcanabat gibi çeşitli kayısı türleri yetişir 14.
- Erken olgunlaşma: Şalak türü kayısı, erkenci bir çeşit olup, Haziran ayının son haftasında olgunlaşmaya başlar 1.
- Yüksek ekonomik değer: Yaş ve kuru kayısı olarak ihracatı yapılır, bu da bölge ekonomisine önemli katkı sağlar 24.
- Görsel şölen: Kayısı bahçeleri, ilkbaharda beyaz çiçeklerle bezendiğinde ziyaretçilere görsel bir şölen sunar 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: