• Buradasın

    İçli ekmeğin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown stuffed flatbread (içli ekmek) sliced open, revealing a savory filling of spiced minced meat, rice, diced tomatoes, and fresh parsley, resting on a rustic wooden table with a bowl of syrup nearby.
    İçli ekmeğin içine şu malzemeler konur:
    • baharat ve soğanla kavrulmuş kıyma 1;
    • pirinç 2;
    • domates 2;
    • maydanoz 2.
    Ayrıca, içli ekmek hamurunun yumuşak olması için şerbet de eklenebilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ekmek tarifi nasıl yapılır?

    Evde ekmek yapmak için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı kuru maya; 1 yemek kaşığı toz şeker; 1,5-2 su bardağı ılık su (350 ml); 4 su bardağı un (500 g); 2 tatlı kaşığı tuz (silme). Yapılışı: 1. Yoğurma kabının içerisine unu alın, üzerine tuzu ekleyerek ortasını havuz şeklinde açın. 2. Çözdürdüğünüz mayayı hazırladığınız çukura boşaltın ve hamurunuzu yoğurmaya başlayın. 3. Hamur yumuşak olduğu için elinize yapışabilir, bu durumda elinizi ıslatarak hamuru daha kolay toparlayabilirsiniz. 4. Hamurun üzerini kapatıp bir bezle sararak 40 dakika kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın. 5. Mayalanan hamurun üzerini açın, ellerinizi hafifçe ıslatarak havasını alın. 6. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp elinizle yoğurarak beze haline getirin. 7. Bezeleri elinizle yuvarlayın ve kenarları daha ince olacak şekilde rulo haline getirin. 8. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika bekletin. 9. Çırptığınız yoğurdu fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün ve keskin bir bıçak ile ekmeklerin üzerine kesikler atın. 10. Önceden 230°C'de ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Püf noktaları: Kuru maya kullanacaksanız 8-10 dakika bekletmek yeterlidir. Hamurun cıvık olması, ekmeğin yumuşak olmasını sağlar. Mayalanma için ortamın sıcak olması gerekir. Ekmeklerin üzeri için yoğurt kullanmak istemiyorsanız, fırça ile su sürebilirsiniz.

    Ekmek dolması içine ne konur?

    Ekmek dolmasının içine şu malzemeler konur: Kıyma. Soğan. Maydanoz. Ceviz. Karabiber ve tuz. Dövülmüş ekmek içi. Et suyu veya su. Ayrıca, Manisa yöresine ait ekmek dolmasının içine haşlanmış nohut da eklenir.