İbiza pastası yapmak için gerekli malzemeler: Dışı için: 2 paket yulaflı bisküvi. Muhallebisi için: 1 litre süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya. İç kreması için: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, 3 adet muz (küçük boy). Yapılışı: 1. Yulaflı bisküvileri robotta çekerek büyük bir fırın tepsisine dökün. 2. Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi elde edinceye dek pişirin. 3. Kakaolu muhallebiyi yulaflı bisküvinin üzerine dökün, bir kaşık ya da spatula yardımıyla düzleştirin. 4. Üzerini streçleyerek 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. 5. 1 paket krem şantiyi sütle çırpın, soğuyan muhallebinin üzerine ince bir katman halinde sürün. 6. En az 3-4 saat ya da bir gece boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakın. 7. Dinlenen tatlıyı eşit dilimlere bölün ve her dilime kestiğiniz muzları yerleştirin. 8. Dikkatlice tabanından kaldırarak, muhallebili katmanı muzlara sarın. 9. Üzerini çilekle süsleyerek servis edin. Tatlıyı yaparken, muhallebinin buzdolabında yeterince soğumasına özen gösterilmelidir.