İbiza Pastası Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - Dışı için: 2 paket yulaflı bisküvi - Muhallebisi için: 1 litre süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya - İç kreması için: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, 3 adet muz (küçük boy) Yapılış Aşamaları: 1. Yulaflı bisküvileri robotta çekerek büyük bir fırın tepsisine dökün. 2. Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi elde edinceye dek pişirin. 3. Kakaolu muhallebiyi yulaflı bisküvinin üzerine dökün ve bir kaşık ya da spatula yardımıyla düzleştirin. 4. 1 paket krem şantiyi sütle çırpın. 5. Tatlıyı tekrar buzdolabına alın ve en az 3-4 saat ya da bir gece boyunca dinlenmeye bırakın. 6. Dinlenen tatlıyı eşit dilimlere bölün ve her dilime kestiğiniz muzları yerleştirin. 7. Dikkatlice tabanından kaldırarak, muhallebili katmanı muzlara sarın. Alternatif olarak, İbiza Pastası tarifinde burçak bisküvi de kullanılabilir.