Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İbiza Pastası Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- Dışı için: 2 paket yulaflı bisküvi 14
- Muhallebisi için: 1 litre süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya 14
- İç kreması için: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, 3 adet muz (küçük boy) 1
Yapılış Aşamaları:
- Yulaflı bisküvileri robotta çekerek büyük bir fırın tepsisine dökün 1.
- Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi elde edinceye dek pişirin 1.
- Kakaolu muhallebiyi yulaflı bisküvinin üzerine dökün ve bir kaşık ya da spatula yardımıyla düzleştirin 1. Üzerini streçleyerek, 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın 1.
- 1 paket krem şantiyi sütle çırpın 1. Soğuyan muhallebinin üzerine ince bir katman halinde krem şantiyi sürün 1.
- Tatlıyı tekrar buzdolabına alın ve en az 3-4 saat ya da bir gece boyunca dinlenmeye bırakın 1.
- Dinlenen tatlıyı eşit dilimlere bölün ve her dilime kestiğiniz muzları yerleştirin 1.
- Dikkatlice tabanından kaldırarak, muhallebili katmanı muzlara sarın 1. Üzerini çilekle süsleyerek servis edin 1.
Alternatif olarak, İbiza Pastası tarifinde burçak bisküvi de kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: