Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hors d’oeuvre (Fransızca: hors-d’œuvre) küçük porsiyonlarda sunulan savory yiyecekler anlamına gelir ve genellikle yemekten önce iştah açıcı olarak kullanılır 13.
Kullanım alanları:
- Ana yemek öncesinde kokteyl partileri veya resepsiyonlar gibi etkinliklerde servis edilir 13.
- Restoranda menüde başlangıç veya meze olarak yer alır 1.
Bazı yaygın hors d’oeuvre türleri:
- Canapés (ekmek veya kraker üzerine yayılmış savory, tatlı veya otlu yiyecekler) 13.
- Crudités (sebze dilimleri, genellikle soğuk ve dip sos ile servis edilir) 13.
- Mini tartlar (tartlets) 1.
- Kaboblar (sıcak servis edilen şişler) 1.
- Charcuterie (soğuk et, peynir, meyve, sebze, ekmek, kraker veya dip sos çeşitleri) 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: