Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hollandez sos yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Tereyağı yakılmamalı ve çok hızlı ısıtılmamalıdır 15.
- Yumurta sarıları dikkatli bir şekilde ayrılmalıdır; içine sızan bir miktar yumurta akı sosun yapısını bozabilir 15.
- Cam kasenin ısısı 50 derece civarında tutulmalıdır, bunun için ara ara kaseyi kaldırıp ısı dengesini korumak gerekir 15.
- Yağ azar azar eklenmeli ve sıcaklık kontrolü yapılmalıdır 13. Fazla sıcaklık sosun kıvamını bozabilir 13.
- Sos hazır olur olmaz kullanılmalıdır, çünkü oda sıcaklığında veya buzdolabında saklanmaya uygun değildir 15.
Hollandez sos, orijinal adıyla Hollandaise sauce, Avrupa mutfağı genelinde yaygın olarak kullanılsa da özellikle Fransız mutfağının baş tacı olarak kabul edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: