Buradasın
Fransız sosunda hangi ölçüler kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fransız soslarında kullanılan ölçüler, sosun türüne göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, French sos için gerekli malzemeler ve ölçüleri şu şekildedir:
- 3 yemek kaşığı sirke 1.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
- 4 yemek kaşığı yoğurt 1.
- 1 çay bardağı su 1.
- 2 tatlı kaşığı hardal 1.
- Tuz, karabiber, dereotu, kırmızı toz biber, soğan 1.
- 3 yemek kaşığı mayonez 1.
- 2 yemek kaşığı ketçap 1.
- 4 damla limon suyu 1.
Fransız mutfağında kullanılan beş temel sos ise şu şekildedir:
- Beşamel sos (béchamel sauce) 2.
- Beyaz sos (sauce velouté) 2.
- Kahverengi sos (espagnole sauce) 2.
- Kırmızı sos (tomato sauce) 2.
- Sarı sos (hollandaise sauce) 24.
Bu sosların tarifleri ve kullanılan ölçüler, sosun türüne göre detaylı olarak yemek tariflerinde bulunabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: