Buradasın
Fransız sosunda hangi ölçüler kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fransız sosunda kullanılan ölçüler, sosun çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak kullanılan bazı temel ölçüler şunlardır:
- Yağ: Genellikle zeytinyağı veya ayçiçek yağı kullanılır ve ölçü 3:1 oranında sirke ile karıştırılır 1.
- Sirke: Beyaz sirke veya elma sirkesi tercih edilir 12.
- Şeker veya Bal: Sosun tatlandırılması için eklenir 1.
- Dijon Hardalı: Sosun lezzetini artırmak için kullanılır 1.
- Baharatlar: Tuz, karabiber, kekik, sarımsak tozu gibi baharatlar eklenerek sosun tadı zenginleştirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: