Hollandez sos yapmak için gerekli malzemeler: 125 gram tereyağı; 3 adet büyük boy yumurta sarısı; 1 yemek kaşığı limon suyu; 2 yemek kaşığı soğuk su veya 1 küp buz; yarım çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu; çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber (arzuya göre). Yapılışı: 1. Tereyağını çok kızgın ateşte olmayacak şekilde eritin, üzerindeki köpüğü alın ve süzgeçten geçirip soğuması için bekletin. 2. Yumurta sarılarını dikkatli bir şekilde ayırın, beyazının kalmamasına dikkat edin. 3. Bir tencereye su ekleyip çok kaynar olmadan 50 derece civarında ısıtın. 4. Benmari usulü, yani yumurta sarılarını kaynattığınız tencerenin üzerine koyup buzlu su ve limonun suyunu ekleyin, aynı yönde olacak şekilde 5 dakika kadar krema kıvamı alana kadar çırpın. 5. Kabınızı tencerenin üzerinden alıp tezgaha koyun. 6. Sade yağını ince ince akıtarak çırpmaya devam edin. 7. Tane karabiber ve tuzunu ekleyip biraz daha çırpın. 8. Kıvamı koyulaşıp krema kıvamına gelince Hollandez sos hazır demektir. Hollandez sos, yalnızca yaklaşık 35-40 °C sıcaklıkta kısa süreli muhafaza edilebilir, bu yüzden taze hazırlanıp servis edilmesi gerekir.