• Buradasın

    Hollandaise sos ve egg benedict aynı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-yellow hollandaise sauce drizzled over a perfectly poached egg and crispy Canadian bacon atop a toasted English muffin, with steam rising from the warm dish.
    Hollandaise sos ve Eggs Benedict aynı şey değildir, ancak Eggs Benedict sos olarak genellikle hollandaise sosu kullanılır 12.
    Hollandaise sos, Fransız mutfağının beş ana sosundan biridir ve yumurta sarısı, eritilmiş tereyağı ve limon suyunun emülsiyonu ile yapılır 14.
    Eggs Benedict ise, İngiliz çöreği, haşlanmış yumurta, Kanada pastırması ve üzerine hollandaise sosu dökülerek yapılan bir kahvaltı yemeğidir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hollandeze sos nasıl yapılır?

    Hollandez sos yapmak için gerekli malzemeler: 125 gram tereyağı; 3 adet büyük boy yumurta sarısı; 1 yemek kaşığı limon suyu; 2 yemek kaşığı soğuk su veya 1 küp buz; yarım çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu; çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber (arzuya göre). Yapılışı: 1. Tereyağını çok kızgın ateşte olmayacak şekilde eritin, üzerindeki köpüğü alın ve süzgeçten geçirip soğuması için bekletin. 2. Yumurta sarılarını dikkatli bir şekilde ayırın, beyazının kalmamasına dikkat edin. 3. Bir tencereye su ekleyip çok kaynar olmadan 50 derece civarında ısıtın. 4. Benmari usulü, yani yumurta sarılarını kaynattığınız tencerenin üzerine koyup buzlu su ve limonun suyunu ekleyin, aynı yönde olacak şekilde 5 dakika kadar krema kıvamı alana kadar çırpın. 5. Kabınızı tencerenin üzerinden alıp tezgaha koyun. 6. Sade yağını ince ince akıtarak çırpmaya devam edin. 7. Tane karabiber ve tuzunu ekleyip biraz daha çırpın. 8. Kıvamı koyulaşıp krema kıvamına gelince Hollandez sos hazır demektir. Hollandez sos, yalnızca yaklaşık 35-40 °C sıcaklıkta kısa süreli muhafaza edilebilir, bu yüzden taze hazırlanıp servis edilmesi gerekir.

    Egg benedict sos nasıl yapılır?

    Hollandez sos için malzemeler: 3 büyük boy yumurta sarısı; 200 gram tereyağı; 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi; 2 yemek kaşığı soğuk su; 1 tutam ince çekilmiş deniz tuzu. Yapılışı: 1. Tereyağını sade yağ haline getirmek için bir tencereye alın ve kaynatmadan sadece eritin. 2. Küçük bir tencerede suyu kaynatın, içine su koyun ve üzerine cam bir kase oturtun. 3. Yumurta sarılarını ve sirkeyi bu kaseye ekleyin ve karıştırın. 4. Çırparken tereyağını incecik sicim gibi olacak şekilde yumurta sarılarının içine ekleyin. 5. Yağ içine absorbe etmesi için yavaş eklemek önemli. 6. Kenara aldıktan sonra tuzunu ve limon suyunu ekleyip son kez çırpın. Hollandez sos, eggs benedict yapımında kullanılır. Sos yapımı sırasında dikkatli olunmalıdır, çünkü sos beklerken koyulaşıp kenarlarından kurumaya başlayabilir.