Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hollandez sos yapmak için gerekli malzemeler:
- 125 gram tereyağı 13;
- 3 adet büyük boy yumurta sarısı 13;
- 1 yemek kaşığı limon suyu 13;
- 2 yemek kaşığı soğuk su veya 1 küp buz 13;
- yarım çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu 13;
- çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber (arzuya göre) 1.
Yapılışı:
- Tereyağını çok kızgın ateşte olmayacak şekilde eritin, üzerindeki köpüğü alın ve süzgeçten geçirip soğuması için bekletin 13.
- Yumurta sarılarını dikkatli bir şekilde ayırın, beyazının kalmamasına dikkat edin 13.
- Bir tencereye su ekleyip çok kaynar olmadan 50 derece civarında ısıtın 1.
- Benmari usulü, yani yumurta sarılarını kaynattığınız tencerenin üzerine koyup buzlu su ve limonun suyunu ekleyin, aynı yönde olacak şekilde 5 dakika kadar krema kıvamı alana kadar çırpın 13.
- Kabınızı tencerenin üzerinden alıp tezgaha koyun 1.
- Sade yağını ince ince akıtarak çırpmaya devam edin 1.
- Tane karabiber ve tuzunu ekleyip biraz daha çırpın 1.
- Kıvamı koyulaşıp krema kıvamına gelince Hollandez sos hazır demektir 1.
Hollandez sos, yalnızca yaklaşık 35-40 °C sıcaklıkta kısa süreli muhafaza edilebilir, bu yüzden taze hazırlanıp servis edilmesi gerekir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: