Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hollandez sos yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet yumurta sarısı 1;
- 100 gram tereyağı 1;
- Yarım kahve fincanı su 1;
- Çeyrek limonun suyu 1;
- Bir tutam tuz ve karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Yumurta sarılarını çırpın: Isıya dayanıklı bir karıştırma kabına aldığınız yumurta sarılarını limon suyuyla birlikte iyice çırpın 1.
- Tereyağını eritin: Küçük bir tavada tereyağını eritin, köpürmeye başladığında ateşten alın ve hafifçe soğumasını bekleyin 1.
- Tereyağını ekleyin: Çırptığınız yumurta sarılarına, tereyağını azar azar ve sürekli çırparak ekleyin 1. Bu işlem, sosun kıvamının pürüzsüz olmasını sağlar 1.
- Kıvamı ayarlayın: Sos koyulaşıp parlak bir hal aldığında ocaktan alın 1. Tuz ve karabiber ile tatlandırın 1.
- Servis edin: Hollandez sos, sıcak veya ılık şekilde servis edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: