Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hollandez sos için malzemeler:
- 3 büyük boy yumurta sarısı 13;
- 200 gram tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi 3;
- 2 yemek kaşığı soğuk su 3;
- 1 tutam ince çekilmiş deniz tuzu 3.
Yapılışı:
- Tereyağını sade yağ haline getirmek için bir tencereye alın ve kaynatmadan sadece eritin 1. Üzerindeki süt tortularını kaşık yardımıyla alın 1.
- Küçük bir tencerede suyu kaynatın, içine su koyun ve üzerine cam bir kase oturtun 1. Kase suya temas etmemeli 1.
- Yumurta sarılarını ve sirkeyi bu kaseye ekleyin ve karıştırın 1.
- Çırparken tereyağını incecik sicim gibi olacak şekilde yumurta sarılarının içine ekleyin 1. Hepsini birden eklemeyin, kıvamına göre ara vererek ekleyin 1.
- Yağ içine absorbe etmesi için yavaş eklemek önemli 1. Çırpıcının sosun üzerinde çizgiler bıraktığını gördüğünüzde sosunuzun kıvamı olmuş demektir 1.
- Kenara aldıktan sonra tuzunu ve limon suyunu ekleyip son kez çırpın 1.
Sos yapımı sırasında dikkatli olunmalıdır, çünkü sos beklerken koyulaşıp kenarlarından kurumaya başlayabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: