• Buradasın

    Egg benedict sos nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hollandez Soslu Egg Benedict Tarifi için sos yapımı şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 2 yemek kaşığı otla beslenen tereyağı veya ghee 3
    • 2 yumurta sarısı 3
    • ¼ çay kaşığı Dijon hardalı 3
    • 1 yemek kaşığı limon suyu 3
    • ¼ çay kaşığı deniz tuzu 3
    • ½ yemek kaşığı su 3
    Yapılışı:
    1. Küçük bir sos tavasında tereyağını veya sıvı yağı orta düşük ateşte eritin 3.
    2. Tüm malzemeleri yüksek güçlü bir karıştırıcıya ekleyin ve iyice birleştirilene kadar karıştırın 3.
    3. Orta boy bir tavada orta ateşte hindistan cevizi veya avokado yağı ekleyin 3.
    4. Kuşkonmazı kızartma tavasına ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika tavada kızartın 3.
    5. Hollandez sosunu servis etmeden önce soğumaya bırakın 3.
    Egg Benedict'in diğer malzemeleri ve yapılışı için aşağıdaki kaynaklardan faydalanabilirsiniz:
    • Cumhuriyet Gazetesi: Egg Benedict tarifinin detaylı yapılışı ve gerekli malzemeler 1.
    • Lezzet Dergisi: Egg Benedict nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Eggs Benedict'in içine ne konur?

    Eggs Benedict'in içine şunlar konur: 1. Kızarmış ekmek veya İngiliz çöreği. 2. Kanada pastırması veya jambon. 3. Poached (kaynar suda pişirilmiş) yumurta. 4. Hollandaise sosu. Ayrıca, kiraz domates ve frenk soğanı gibi garnitürler de eklenebilir.

    Hollandaise sos ve egg benedict aynı mı?

    Hollandaise sos ve Eggs Benedict aynı şey değildir, ancak Eggs Benedict sos olarak genellikle hollandaise sosu kullanılır. Hollandaise sos, Fransız mutfağının beş ana sosundan biridir ve yumurta sarısı, eritilmiş tereyağı ve limon suyunun emülsiyonu ile yapılır. Eggs Benedict ise, İngiliz çöreği, haşlanmış yumurta, Kanada pastırması ve üzerine hollandaise sosu dökülerek yapılan bir kahvaltı yemeğidir.