En güzel yalancı tavuk göğsü tarifi için gerekli malzemeler: 125 gram tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırılabilir); 1 su bardağı un; 1,5 su bardağı şeker; 1 litre süt; 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Tereyağını tencerede eritin ve unu ekleyerek kavurmaya başlayın. 2. Unun kokusu çıkmaya başladığında sütü ekleyin ve hızlı bir şekilde karıştırın. 3. Şekeri ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. 4. Ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. 5. Karışımı 22 cm boyutlarındaki ıslatılmış borcama dökün ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. 6. Ardından buzdolabına koyun ve en az 4 saat dinlendirin. 7. Servis ederken üzerini tarçın, hindistan cevizi veya file Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Püf noktaları: Karışımın topaklanmaması için güzelce çırpılmalıdır. Konulacak kap su ile ıslatılmalıdır. Buzdolabında tatlı ne kadar dinlendirilirse o kadar lezzetli olacaktır.