Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindistan cevizi kırılmazsa, doğru koşullarda saklandığında tazeliğini uzun süre korur 1. Ancak, kırılmış hindistan cevizleri daha çabuk bozulur çünkü içindeki yağlar hava ile temas eder ve oksitlenmeye başlar 1.
Hindistan cevizini kırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler şunlardır:
- Çekiçle kırma 145. Hindistan cevizinin birkaç noktasına çekiçle sertçe vurularak kabuğun çatlaması sağlanır 145.
- Fırında ısıtma 145. Hindistan cevizi, 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika bekletilir, bu şekilde kabuk kendi kendine çatlar 145.
- Derin dondurucuda bekletme 15. Hindistan cevizi, bütün olarak buzluğa konur ve 12 saat bekletilir, ardından kabuğa dairesel hareketlerle çekiçle vurularak kırılır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: