Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindi etinin besin değerleri, hindinin kesilen kısmına göre değişiklik gösterir 14. Bacaklar ve uyluklar gibi aktif kasların olduğu yerlerdeki koyu et, diğer bölgelerdeki beyaz ete oranla daha fazla yağ ve kalori içerebilir 14.
Hindi etinin bazı faydaları şunlardır:
- Protein deposu 13. Kas büyümesi ve bakımı için önemli olan protein açısından zengindir 13.
- Düşük yağ ve kolesterol oranı 14. Kalp sağlığına olumlu etkiler yapar 14.
- Vitamin ve mineral zenginliği 14. B3, B6 ve B12 vitaminleri ile selenyum, çinko ve fosfor içerir 14.
- Bağışıklık sistemini güçlendirme 25. Amino asitler ve selenyum sayesinde bağışıklık sistemini destekler 25.
- Mutluluk hormonu 23. Triptofan içeriği ile serotonin salınımını uyararak iyi hissetmeyi sağlar 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: