Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Helvayı kapta saklamak için şu adımlar izlenmelidir:
- Kapaklı ve hava geçirmez kaplar tercih edilmelidir 12. Sert plastik veya cam gibi malzemeler uygun olabilir 1.
- Rutubetsiz ve serin bir ortam seçilmelidir 15. Helva, güneş ışığına doğrudan maruz kalmamalıdır 15.
- Açılmamış paketler, orijinal ambalajlarında saklanabilir 2. Ambalaj açıldıktan sonra, helva hava ile temas etmeyecek şekilde saklanmalıdır 23.
- Oda sıcaklığında saklanan helvalar, 2-3 gün içinde tüketilmelidir 1. Buzdolabında saklanan helvalar ise bir ay içinde tüketilmelidir 12.
- Dondurucuda saklamak, helvanın dokusunu bozabilir 13. Ancak, derin dondurucuda porsiyonlar halinde saklamak mümkündür 1.
Bu koşullara dikkat ederek helva, tazeliğini daha uzun süre koruyabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: