Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hellim peyniri hem tavada hem de ızgarada güzel olur.
Tavada hellim peyniri pişirmek için, peyniri 1 cm kalınlığında dilimlemek, yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtmak ve her iki tarafını 2-3 dakika kızartmak gerekir 14. Peynir yağlı olduğu için yağ eklemesine gerek yoktur 1.
Izgarada hellim peyniri pişirmek için ise, peyniri 2 cm kalınlığında kesmek veya küpler halinde doğramak, tahta şişleri 20 dakika suda bekletmek ve peynirleri şişlere geçirmek önerilir 1. Bir kasede zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, peyniri bu karışımla yağlamak ve ızgarada her tarafı altın rengine dönene kadar pişirmek gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: