Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır kahve üretimi, kahve çekirdeklerinin birkaç işlemden geçirilmesiyle gerçekleştirilir 2.
Üretim aşamaları:
- Kavurma: Taze kahve çekirdekleri kavrularak aroması ve tadı canlandırılır 3.
- Demleme: Çekirdekler su ile demlenerek yoğunlaştırılmış kahve elde edilir 3.
- Kurutma: Konsantre kahve, sprey kurutma veya dondurarak kurutma yöntemleriyle kurutulur 13. Bu süreçte kahvenin içindeki tüm su buharlaştırılır 3.
- Öğütme: Kurutma işleminin ardından kahve granül veya toz haline getirilir ve paketlenmeye hazır hale gelir 3.
Sprey kurutma yönteminde, kahve özü büyük bir haznenin içine püskürtülür ve sıcak hava ile kurutulur 23. Dondurarak kurutma yönteminde ise kahve özü -40°C'de dondurulur, ardından vakumlanıp ısıtılarak kurutulur 24.
Hazır kahve üretiminde hiçbir kimyasal işlem kullanılmaz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: