• Buradasın

    Hazır kadayıf ekmeği ile ne yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hazır kadayıf ekmeği ile çeşitli tatlılar yapılabilir, en bilinenlerinden biri kaymaklı ekmek kadayıfı tarifidir 13.
    Malzemeler:
    • 1 adet hazır ekmek kadayıfı 13;
    • 3,5 kg toz şeker 1;
    • 3 lt su 1;
    • Yarım limon suyu 1;
    • Yeterli miktarda kaymak 1.
    Yapılışı:
    1. Ön hazırlık olarak şeker, limon suyu ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır 1.
    2. Diğer tarafta, ekmek kadayıfı, pişirme tepsisinin içinde 10-15 dakika ılık su ile ıslatılır ve kabarması sağlanır 1.
    3. Suyu süzülen ekmek kadayıfı ocağa konur ve üzerine hazırlanan sıcak şerbet dökülür 1.
    4. Pişirme işlemi devam ederken, kadayıf ile tepsinin kenarı arasında biriken şerbet, kepçe yardımı ile kadayıfın üzerinde gezdirilir 1. Bu işlem, kadayıf şerbetin tamamını çekinceye kadar devam eder 1.
    5. Ekmek kadayıfı ters çevrilerek, pişirildiği tepsiden daha küçük bir tepsiye alınır ve soğumaya bırakılır 1.
    6. Soğuyunca üzerine kaymak konularak servis yapılır 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Hazır ekmek Kadayıfının içine ne konur?

    Hazır ekmek kadayıfının içine kaymak konur.

    Ekmek kadayıfının yanına ne yenir?

    Ekmek kadayıfının yanına kaymak veya dondurma çok yakışır. Diğer sunum önerileri arasında mevsim meyveleri ile süsleme veya eritilmiş çikolata gezdirme yer alır.

    Hazır yufkadan kadayıf tatlısı olur mu?

    Evet, hazır yufkadan kadayıf tatlısı yapılabilir. Malzemeler: 2 adet hazır böreklik yufka; 200 gr kadayıf; 200 gr tereyağı; 1,5 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş); Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu. Hazırlanışı: 1. Bir tavada tereyağını eritin ve soğutun. 2. Tel kadayıfları bir karıştırma kabına alın ve tereyağını ekleyip kadayıfları didikleyin. 3. Yufkayı tezgaha yayın, yuvarlak kenarlarını içe doğru katlayın ve kare bir yufka elde edin. 4. Yufkanın kendi tarafınıza olan kısmına hazırladığınız kadayıfı ve cevizi enlemesine yayın. 5. Sıkı bir şekilde sarın ve diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. 6. Hazırladığınız yufkaları 2 parmak kalınlığında kesin ve 30 cm çapında yuvarlak cam fırın kabına sıkı bir şekilde dizin. 7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. 8. Fırından çıkan sıcak tatlınıza, soğuk şerbeti dökün.