Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır çorbalarda bulunan bazı katkı maddeleri şunlardır:
- Trans Yağ: Gıdaların raf ömrünü uzatmak için kullanılır, ancak kalp krizi ve felç riskini artırabilir 1.
- Sodyum Sülfit (E250): Şarküteri ürünlerinde bulunur, lösemi ve pankreas kanserini artırabilir 1.
- Monosodyum Glutamat (MSG): Lezzet arttırıcı olarak kullanılır, merkezi sinir sistemine zarar verebilir 14.
- Mısır Şurubu ve Glikoz-Fruktoz Şurubu: Gıdayı tatlandırır ve raf ömrünü uzatır, diyabete ve obeziteye yol açabilir 1.
- Benzoat: Gıdaların bozulmasını önlemek için kullanılır, ciltte kızarıklık ve kabarıklık gibi semptomlara neden olabilir 1.
Bu katkı maddelerinin tüketimi sağlık açısından dikkatli yapılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: