Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır çorbalarda bulunan bazı katkı maddeleri:
- Tat ve aroma maddeleri: Monosodyum glutamat (MSG), ribonükleotidler, baharatlar, çeşni veren maddeler 125.
- Kıvam artırıcılar: Mısır nişastası, buğday nişastası, soya unu, yulaf unu, pirinç unu gibi hidrokolloidler 14.
- Yağlar: Genellikle tavuk yağı kullanılır 14.
- Şeker: Besin değerini artırmak ve asit tadını örtmek için kullanılır 1.
- Süt ve yumurta ürünleri: Kuru süt tozu, krema tozu, peynir altı suyu tozu, kurutulmuş yumurta, yumurta sarısı ve albümini 14.
- Koruyucular ve renklendiriciler: Bazı hazır çorbalarda sentetik kimyasal maddeler de bulunabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: