Buradasın
Havuç ve tarçınlı kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuç ve tarçınlı kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 13;
- 1 adet orta boy havuç 1;
- 1 su bardağı toz şeker 13;
- 1 paket şekerli vanilin 1;
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 su bardağı yoğurt 1;
- 2,5 su bardağı un 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Soyup rendelediğiniz havucu kenara ayırın 1.
- Yumurtaları derin bir çırpma kabına kırın 1. Üstüne toz şekeri ilave ederek şeker tamamen eriyip 3-4 katı oluncaya kadar çırpın 1.
- Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin 1.
- Tamamen karışınca unu, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek çırpın 1.
- Karışım pürüzsüz bir hale gelince tarçını ve havucu ekleyerek karıştırmaya devem edin 1.
- Kek kalıbını yağlayıp unlayın 1. Kalıbı ters çevirerek unun fazlasını dökün 1.
- Kek karışımını kalıba dökün 1. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1.
- Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin 1. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın 1.
- Dilimleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: