Buradasın
Haşlayarak ve kızartarak pişirme yöntemleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşlayarak ve kızartarak pişirme yöntemleri şunlardır:
Haşlayarak Pişirme Yöntemleri:
- Kaynar Sıvıya Ekleme: Yiyecekler kaynar sıvıya eklenir ve tekrar kaynama noktasına getirildikten sonra ısı azaltılır ve pişirmeye devam edilir 1.
- Soğuk Sıvıya Ekleme: Yiyecekler soğuk sıvıya eklenir, kaynatılır, ardından ısı azaltılır ve pişirmeye devam edilir 1.
- Anti-Şok: Sebze ve meyveleri kaynamaya almadan önce 5 dk. buzlu suda bekletip, ardından 4 dk. kaynar suda pişirip tekrar buzlu suya çıkarmak 1.
Kızartarak Pişirme Yöntemleri:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: