Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşlama işleminde kullanılan aparatlar, besin türüne ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterebilir:
- Düdüklü Tencere: Özellikle sebzeler ve etlerin haşlanmasında kullanılır, suyun kaynamasını hızlandırarak daha kısa sürede pişirme sağlar 4.
- Sıcak Sulu Haşlayıcılar: Sıcak su ile haşlama yapılan sistemlerde, ürünü sıcak su içerisinde bekletmek veya püskürtmek için kullanılır 5.
- Buharlı Haşlayıcılar: Ürünü buhar atmosferine taşıyan ağ yapısında bantlı taşıyıcılar kullanır, taşıyıcı bandın hızı ile haşlanma süresi ayarlanır 5.
- Kaşar Sulu Haşlama Makinesi: Peynir üretiminde telemenin sıcak su ile haşlanarak yoğrulmasını sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: