Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Harşıl yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 demet ıspanak (yaklaşık 350 g, ayıklanmış ve ince doğranmış) 1
- 1 adet orta boy kuru soğan (ince doğranmış) 1
- 5 adet taze yeşil soğan (ince doğranmış) 1
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1
- 1 yemek kaşığı un 1
- 1 çay kaşığı tuz, toz şeker, karabiber ve pul biber 1
- Üzeri için 4 su bardağı süzme yoğurt (sarımsaklı) 1
- 2 adet yumurta (katı haşlanmış ve rendelenmiş) 1
- 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş) 1
Yapılışı:
- Kuru soğanı ve zeytinyağını geniş bir tencereye alarak orta ateşte sürekli karıştırarak 2 dakika kavurun 1.
- Ocağın altını iyice açın ve ıspanağı ekleyin 1. Ispanağı yüksek ateşte karıştırarak 6-7 dakika kavurun ve unu ilave edin 1.
- Tuz, şeker ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Son olarak taze soğanı ekleyin ve 10 dakika daha karıştırarak pişirin 1.
- Ispanak ılık hale gelince sarımsaklı yoğurtla karıştırarak geniş bir servis tabağına alın 1.
- Üzerine katı pişmiş yumurtaları rendeleyin ve ceviz içi serpiştirerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: