Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Harçulun içine genellikle şu malzemeler konur:
- Kıyma: Dana ve kuzu karışımı kıyma tercih edilir 3.
- Soğan: İnce rendelenmiş veya doğranmış soğan eklenir 3.
- Ekmek kırıntısı veya galeta unu: Köftenin kıvamını ayarlamak için kullanılır 3.
- Yumurta: Köfte harcını bağlamak için eklenir 3.
- Baharatlar: Kimyon, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz gibi baharatlar eklenir 3.
- Sarımsak: İnce rendelenmiş sarımsak lezzet katar 3.
- Maydanoz: Taze maydanoz, köfteye tazelik ve aroma katar 3.
Ayrıca, bazı tariflerde karbonat da kullanılabilir; bu, köftelerin kabarmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: