Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanak yemeğinin iki kez ısıtılmaması, içindeki nitrat maddesinin tekrar ısıtıldığında nitrite dönüşebilmesi ve bu nitritin vücutta kanserojen bir madde olan nitrozamine dönüşebilmesi riskinden kaynaklanır 123.
Özellikle bebekler için 5 mg nitrit alımı bile ciddi zehirlenmeye yol açabilir 3.
Ispanak yemeğini güvenle yeniden ısıtmak için:
- Hızlı soğutma: Yemek pişirildikten sonra en fazla 2 saat içinde buzdolabına kaldırılmalıdır 14.
- Hava geçirmeyen kap: Yemek, kapaklı ve sızdırmaz bir kapta saklanmalıdır 1.
- Yüksek ısıda ısıtma: Dolaptan çıkarılan ıspanak, yüksek ateşte ve tercihen kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtılmalıdır 1.
- Bir kez ısıtma: Isıtılan ıspanak tekrar soğutulup bir daha ısıtılmamalıdır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: