Buradasın
Hamburger patatesinin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamburger patatesinin püf noktaları şunlardır:
- Doğru patates seçimi: Yeşermemiş, yumuşak olmayan, altın rengine yakın patatesler tercih edilmelidir 1. Afyon Russet türü patatesler bu iş için uygundur 1.
- Soğuk su uygulaması: Dilimlenen patatesler, biraz yumuşamaları için soğuk suya konmalı ve 30 dakika bekletilmelidir 1. Bu sırada suyun içine bir çorba kaşığı sirke eklenebilir 1.
- Kurulama: Patateslerin suyu iyice süzülmeli ve kağıt havlu ile kurulanmalıdır 1.
- Çift kızartma: Patatesler önce tam kızarmadan yağdan çıkarılıp bekletilmeli, sonra tekrar yağa atılarak altın sarısı renk alana kadar kızartılmalıdır 1.
- Soda kullanımı: Kızartmadan önce patateslerin üzerine soda dökülmesi, patateslerin çıtır kalmasını ve baharatları özümsemesini sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: