• Buradasın

    Halk ekmeğinde süt var mı yok mu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İstanbul Halk Ekmek'in (İHE) normal ekmeğinde süt ve süt ürünleri bulunmaktadır 4.
    İHE'nin normal ekmeğinin içindekiler listesinde şu maddeler yer almaktadır:
    • ekmeklik buğday unu 4;
    • su 4;
    • ekmek mayası 4;
    • gluten 4;
    • peyniraltı suyu tozu 4;
    • tuz 4;
    • üzüm sirkesi 4;
    • gıda enzimleri (fungal alfa amilaz, hemiselülaz, proteaz) 4.
    Bununla birlikte, halk ekmek ürünlerinin içindekiler listesini kontrol etmek için ürünün ambalajına bakmak veya İstanbul Halk Ekmek'in resmi web sitesi olan ihe.istanbul'u ziyaret etmek önemlidir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ekmeğin içinde neden süt ürünü var?

    Ekmeğin içinde süt ürünü bulunmasının bazı nedenleri: Hamur yapısı ve dokusu: Süt, ekmeğe daha iyi bir doku ve pişmiş halde daha kaliteli bir yapı kazandırır. Fermantasyon kontrolü: Süt, vahşi fermantasyonu önleyerek hamur fermantasyonu üzerinde dengeleyici bir etki yapar. Kabuk yapısı: Süt içerisindeki laktoz, maya ile fermente olmaz ve hamur içinde şeker olarak kalır, bu da ekmeğin kabuk yapısının ve renginin daha güçlü olmasını sağlar. Günümüzde ekmek yapımında süt kullanımı maliyeti artırdığı için yaygın değildir; bunun yerine soya unu ve peynir altı suyu gibi alternatifler tercih edilmektedir.