Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gyoza sosu için birkaç farklı tarif bulunmaktadır:
- Kikkoman soslu seçenek: 3 yemek kaşığı Kikkoman daha az tuzlu doğal olarak fermente soya sosu, 1 yemek kaşığı toz susam tohumu ve 1 yemek kaşığı ince doğranmış yeşil soğan karıştırılır 3.
- Yoğurtlu seçenek: 40 gram yoğurt, 1,5 yemek kaşığı Kikkoman doğal olarak fermente soya sosu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1/3 tatlı kaşığı pudra şekeri, bir tutam toz kırmızı biber, bir tutam toz karaman kimyonu, yarım yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprağı karıştırılır 3.
Tüm soslar için malzemeler iyice karıştırılır ve gyoza ile servis edilir 3.
Ayrıca, gyoza sosu olarak soya sosu, pirinç sirkesi, susam yağı, rendelenmiş sarımsak ve pul biber karışımı da kullanılabilir 5.
Gyoza sosu tarifi için YouTube'da da videolar bulunmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: