• Buradasın

    Güvecin içine ne tatlısı yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Güvecin içine yoğurt tatlısı ve helva tatlısı yapılabilir 14.
    Yoğurt tatlısı için gerekli malzemeler ve yapılışı:
    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta 13
    • 3 çay bardağı şeker 13
    • 3 çay bardağı yoğurt 13
    • 3 çay bardağı un 13
    • 2,5 çay bardağı irmik 1
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 1
    • 1 paket kabartma tozu 13
    • 1 paket vanilya 13
    Şerbet için:
    • 3,5 su bardağı su 13
    • 3 su bardağı şeker 1
    • 1 dilim limon 1
    Yapılışı:
    1. Şerbeti hazırlayarak başlayın, şeker ve suyu kaynatın, limonu ekleyin 1.
    2. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın 1.
    3. Kalan malzemeleri ekleyip güveç kaselerine kek karışımını dökün 1.
    4. Fırın tepsisine yerleştirip 160 derecede 40 dakika pişirin 1.
    5. Pişen kekin üzerine soğuk şerbeti dökün 1.
    6. Şerbet çektikten sonra antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz 1.
    Helva tatlısı için gerekli malzemeler ve yapılışı:
    Malzemeler:
    • 500 gram un 4
    • 250 gram tereyağı 4
    • 200 gram toz şeker 4
    • 1 litre süt 4
    • 1 paket vanilin 4
    • Çam fıstığı veya ceviz (isteğe bağlı) 4
    • Tarçın (isteğe bağlı) 4
    Yapılışı:
    1. Tereyağını eritip unu ekleyin ve kavurun 4.
    2. Sütü ekleyip karıştırmaya devam edin 4.
    3. Toz şeker ve vanilini ekleyin, şeker eriyene kadar karıştırın 4.
    4. İsteğe bağlı olarak çam fıstığı veya ceviz ekleyin 4.
    5. Karışımı güveç kabına döküp 180 derecede 30-40 dakika pişirin 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Güveç tatlısında hangi şerbet kullanılır?

    Güveç tatlısında kullanılan şerbetler, yapılan tatlıya göre değişiklik gösterir. İşte bazı örnekler: Kıbrıs tatlısı için: 3 yemek kaşığı bal, 3 parça portakal kabuğu, 1/2 su bardağı kaynar su ve 2 su bardağı soğuk su karışımı kullanılır. Yoğurt tatlısı için: 3,5 su bardağı su, 3 su bardağı şeker ve 1 dilim limondan hazırlanan şerbet kullanılır. Kadayıf tatlısı için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı limon suyundan hazırlanan şerbet kullanılır.

    Güveç tatlısı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

    Güveç Tatlısı Malzemeleri: 250 gram sade helva; 1 bardak süt; 1 çay bardağı çekilmiş ceviz. Yapılışı: 1. 250 gram sade helvayı 1 bardak süt ile rondodan geçirin. 2. Son olarak 1 çay bardağı ceviz ekleyin ve karıştırın. 3. Karışımı güveç kaselerine pay edin. 4. 250 derece alt üst fırın ayarında üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin. Alternatif olarak, güveçte yapılabilecek diğer tatlı tarifleri için şu siteler ziyaret edilebilir: yemek.com; guvec.gen.tr.