Buradasın
Güveç tatlısı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güveç Tatlısı Malzemeleri:
- 2 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 1 su bardağı irmik 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı) 1;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- Üzeri için hindistan cevizi veya kakao (isteğe bağlı) 1.
Güveç Tatlısı Yapılışı:
- Bir tencereye süt ve toz şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırın 1.
- Şeker tamamen eridikten sonra irmiği ekleyin ve karışımı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin 1.
- Koyulaşan karışıma vanilin ve kabartma tozunu ekleyin, iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın 1.
- Eğer ceviz kullanıyorsanız, ceviz içini ve sıvı yağı ekleyip karışımı homojen bir kıvam alana kadar karıştırın 1.
- Hazırladığınız karışımı güveç kaplarına dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30-35 dakika) 1.
- Fırından çıkan tatlıları isteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya kakao ile süsleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: