• Buradasın

    Güveç tatlısı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Güveç Tatlısı Malzemeleri:
    • 250 gram sade helva 1;
    • 1 bardak süt 1;
    • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz 1.
    Yapılışı:
    1. 250 gram sade helvayı 1 bardak süt ile rondodan geçirin 1.
    2. Son olarak 1 çay bardağı ceviz ekleyin ve karıştırın 1.
    3. Karışımı güveç kaselerine pay edin 1.
    4. 250 derece alt üst fırın ayarında üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin 1.
    Alternatif olarak, güveçte yapılabilecek diğer tatlı tarifleri için şu siteler ziyaret edilebilir:
    • yemek.com 2;
    • guvec.gen.tr 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Güveç tatlısında hangi şerbet kullanılır?

    Güveç tatlısında kullanılan şerbetler, yapılan tatlıya göre değişiklik gösterir. İşte bazı örnekler: Kıbrıs tatlısı için: 3 yemek kaşığı bal, 3 parça portakal kabuğu, 1/2 su bardağı kaynar su ve 2 su bardağı soğuk su karışımı kullanılır. Yoğurt tatlısı için: 3,5 su bardağı su, 3 su bardağı şeker ve 1 dilim limondan hazırlanan şerbet kullanılır. Kadayıf tatlısı için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı limon suyundan hazırlanan şerbet kullanılır.

    Güveçin içine ne konur?

    Güveçin içine genellikle et, sebze ve baharatlar konur. Et olarak kuzu eti, dana eti veya tavuk eti kullanılabilir. Sebze olarak patlıcan, patates, biber, domates ve soğan kullanılabilir. Baharat olarak ise tuz, karabiber, kekik, nane ve pul biber kullanılabilir. Ayrıca, damak zevkine bağlı olarak mantar, havuç, kabak veya bezelye de eklenebilir.

    Güveç için hangi hamur kullanılır?

    Güveç için kullanılan hamur, hamurlu güveç tariflerinde farklılık göstermektedir: Arda'nın Mutfağı'ndaki hamurlu güveç tarifinde hamur için şu malzemeler kullanılır: 175 gr un; 100 gr tereyağı; 1 adet yumurta; Tuz. Yemek.com'daki güveç kapama tarifinde ise hamur için şu malzemeler kullanılır: 1,5 su bardağı ılık su; 1 paket instant maya; 1 tatlı kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 4-5 su bardağı un. Ayrıca, nefisyemektarifleri.com'daki güveç tarifinde ise ekmeklik hamur kullanılmaktadır.